Thursday, September 20, 2012

Siapa ini??? Akulah!


Jangan terkejut tetiba aku berwajah sedemikian....huhuhu
Hanya sesi bergambar sahaja....
Alang-alang dah macam orang balik aji...makeup ala-ala arab
Teringin plak tengok muka berhijab gini...curi-curi sebenarnya...
Sebab enCik hubby tak kasi pakai gini....so hanya untuk gambar sahaja...
Cantik tak saya???? bleh belakon 7 petala cinta tak...?


Wednesday, September 19, 2012

Continue...Seronok Tengok Pic Jamuan Raya

Kemeriahan begini jarang di rasa....selalunya pikir hal-hal keje jerk...sampai naik muak dah....
Satuhari ni je la nak berseronokpun....
Semua sporting time ni....
Walaupun majlis ni xde artis jemputan, tapi kami syukur sebab dapat berkumpul bersama anak-anak yatim...
bersama usahawan....kengkawan....sama-sama mengeratkan ukhwah....

2 dara, 2 mak dara pingitan hehehehe.....

Versi demam kuning...flash x kuar daaa.....dia pun dah penat melayan aku ambik gambar sana sini....

Sekali pandang macam adik beradik.....tapi bukan.....

Photo ni kecik sket...JANGAN BIKIN PANAS DOWH!...hehehe
enCik hubby tahu akan adengan ini...jangan terkejut....
ni adalah anak buah (staf dibawah jagaan aku).... so apa salahnya beri penghargaan bergambar bersama....
bukan selalu pun....tapi orang kata gambar ni macam ala-ala lepas tunang...
hahahaha jangan bikin panas beb....ni just fun je...
aku pun dah pesan kat dia, kalau awek dia tengok or marah...kasitau yang duk sebelah tu....
dah 'tertu'.....umurpun dah masuk angka '3'....binik orang lagi....
Apapun harap suasana sebegini akan sering ada diantara kita agar hidup lebih ceria dari memikirkan tentang tekanan hidup setiap hari tul tak???

picture by : me!!! and fren .....



Tuesday, September 18, 2012

Jamuan Raya Opis bagaikan Majlis Dinner!!!

14 Sept 2012 yang lepas, opis kitaorang baru je buat jamuan raya....
Nak dijadikan citer, opis ni sememangnya xde ngadekan dinner macam tempat-tempat orang lain kecuali bagi mereka yang menerima AKC jerk...
So bila dapat tahu pihak pengurusan nak buat jamuan di dewan bankuet, apa lagi semuanya semangat nak melawa pada hari tu....masing-masing confirm pakai baju raya...
Makeup lebih sket dari hari biasa....siap pakai bulu mata pelesu kau....
Cari baju mestilah yang kilat-kilat.....baru glam......
Suasana sangat ceria pada hari itu...dan aku selaku photgrapher yang tidak dilantik dengan tamaknya memegang camera sampai 2....hehehe
at last...macam biasa gambar aku yang paling kurang.....

 Bila majlis selesai...pe lagi siap naik stage bergambar.....siap buat lakonan lagik....tapi dikalangan diaorang ni aku je la yang umor start angka ' 3 '....yang lain tu semuanya awal 20an....jangan jeles ek kengkawan i semua mude2 u....
 Bila enCik hubby turun dari bilik kawalan sound system....pe lagi mintak tolong dia capturekan photo tuk binik dia ni....sebab selalunya bila orang lain yang ambikkan confrim ada je slack kat gambar tu....

 Ni la wajah-wajah pemangkin kat opis ni...hehehe kiranya penyeri la...inilah penyambut tetamu...ini jugak lah yang tukang pegang hadiah...segala-galanya la.....1 Malaysia kami.....yang dah jadi mak orang pun ada kat sini....

Nampak muka keletihan bila snap gambar orang jer...apapun puas dapat tgk gambar-gambar yang cantek....

Masa jamuan ni ada la persembahan daripada kakitangan sendiri...nyanyian lagu 1 Malaysia...dan lagu-lagu raya.....sape kata diaorang xde bakat...cuma perlu di asah je...

 Sebahagian kakitangan yang ada pada hari itu.....walaupun syawal dah nak habis pada hari tu....wajah raya tu masih ada...

Siap masuk paper lagi tu....member kata dalam Harian Metro Sabtu lepas...akupun x baca sebenarnya...ni la gambar masa persembahan nyanyian lagu raya hari tu....

picture by : me!!!!

Wednesday, September 12, 2012

Nak Macam Dialog Aaron Aziz...

Lokasi : Pejabat Imigresen RTC Perak.
Masa : 11.00 pagi.

Panorama semasa memohon pasport untuk percutian kami....
Keluarkan gambar untuk permohonan tersebut. Tetiba ternampak ada sekeping gambar pasport aku di dalam plastik gambar enCik hubby.....

Dialog laki binik....

Binik : " aik, macam mana ada gambar ni kat sini pulak....? "
enCik hubby : "Salah ker????"

Binik : (Dalam hati....ermmmmm) " Tak de macam dialog Aaron Aziz pun...sakit hati je dengor. Orang nak le dengar macam dialog Aaron aziz. Ni tidak...."
enCik hubby : " ooohh ye ke...jap jap....gambar tu ada kat situ sebab CINTA" sambil tersenyum...

Binik : "hahahaha....Aaron aziz sangat!...."
enCik hubby : (gaya : letak tangan kat dada)....sambil berjalan keluar dari pejabat imigresen tu....

Dialog Aaron aziz yang dikatakan tu merujuk kepada dialog-dialog dalam Adam dan Hawa...
Dalam citer tu dialog sangat simple tapi boleh membuatkan kita tersenyum....suuuuuwwwweeeettttt sangat....
Best kan.....


Friday, September 7, 2012

Bila Dah Pakai Baju Sama

Morning semua...
Memang niat awal dah nak ambik gambar kat sini sebelum orang lain dapat idea macam aku...
Dari sehari ke sehari....tapi x sempat-sempat...
Tak cukup korum la....
Bila tiba rini, memang kami berpakat nak pakai baju sama....
Baju ni dibeli sempena Pelancaran RTC Perak Feb lalu....
Sekali pandang macam uniform BSN plak...bila nak perasan, anggap je pramugari firefly.... =)


aku sorang je yang corak baju di deco lain....sebab yang lain buat baju kurung moden tapi aku buat baju kebaya....so ikutlah tailor masing-masing untuk halakan corak tu di mana mengikut kesesuaian...
photo di ambil oleh enCik hubby jam 1.00 petang waktu lunch sebab salah sorang kawan kitaorang ni pegawai khidmat pelanggan...x bleh tinggal kaunter....

Ni barulah nampak sapekah gerangan yang disebalik belakang tadi.....barisan 2 dihadapan sudah bergelar PUAN...dan dua dibelakang masih CIK....so berminat bleh contact i...hehehehe.....
kat mana KFC ni??? KFC ni akan dibuka memang betul-betul depan opis kitaorang....masih dalam pembinaan....kat sebelah belakang sana ada mydin yang juga dalam pembinaan.....
sangat rakuskan pembangunan kat opis kitaorang ni...huhuhu...sesuailah tempat ini sebagai satu hentian...

edit sana edit sini...tetiba dapat design ni....macam menarik jugakkan....oh ya, 3 orang kawan aku ni masing-masing usia 20an...and aku je yang dah terlebih umor....dah angka 30an....tapi tak malu satu geng dengan diaorang....terasa muda jer.....

Tangan ni plak gatai tekan sana, tekan sini....tup tup terkuar benda ni.....
Tersenyum sendiri, snap balik guna handphone...pastu berkejar ke Kshoppe nak tunjuk kat Anem...
Anem gelak besar bila tengok dia telah digemukkan dengan tidak sengaja....
Inilah akibatnya bila termakan baking powder....huhuhu jangan amalkan okeh.....
Coming soon (next week) ada jamuan raya kat opis....
Insyaallah ada lagi gelagat yang akan dirakamkan......
sebab time raya xde gambar sangatkan....so balas dendam balik....

Thursday, September 6, 2012

Aku kurang Gambar RAYA

Assalamualaikum...
Untuk tahun ini memang sangat kekurangan gambar raya....
N memang tak banyak story raya...(sebab xde citer best)
Setiap tahun keadaan yang sama...so xkan nak citer benda yang sama kut kan...

Anyway di pagi raya kali ni kami suami isteri mengenakan busana arabian...
Baju kami disponsor oleh bapak dan mak yang beli masa diaorang mengerjakan umrah beberapa bulan yang lalu....terima kasih banyak-banyak pada bapak dan mak ek....
Entah nape tahun ni enCik hubby nak plak pakai jubah ...terkejut la jugak sebab enCik hubby ni payah sket nak di ajak memakai pakaian-pakaian macam gini....
Abaya aku plak sebenarnya ada lobang-lobang...tak perasankan plak fesyen abaya tu gitu...
So xde la bawak baju inner or sluar panjang yang sesuai....terpaksa meminta simpati pada mak
Sib baik la mak ada baju yang blh aku pakai....

Sila abaikan keadaan cermin yang tidak memuaskan dan panorama lokasi di atas..hehee

Sesi bergambar syok sendiri....walaupun lokasi di dapur....siap nampak tong sampah. Kantoi betul!
Sebab apa pilih kat sini, sebab kat sini ada cahaya yang baik utk ambik gambar....

Sesi boring kat umah opah....raya kedua....
Raya kedua kitaorang buat lawatan hari raya kat Mydin Meru...sape penah wat macam tu kan....kedai pun banyak yang tutup lagi....mydin je yang bukak...siap frust sebab tak dapat beli Big Apple...
Apapun memang tak xde yang menarik...dan ini je antara photo yang aku anggap 'catek sangat' (sambil tangan letak kat dada)...
Daaaa.....

Tuesday, September 4, 2012

Monday, September 3, 2012

Muara Hati menyentuh hati


Lirik Lagu: Muara Hati - Hafiz ft. Siti Nurhaliza 

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..

Source: http://lagubestbest.blogspot.com/2012/08/muara-hati-hafiz-siti-nurhaliza-lirik-mtv.html#ixzz25OP96SI1

Adam...Hawa...Muara HATI

Siri Adam & Hawa....
Mula-mula tengok sebab ada Aaron Aziz...hehehehe
Pastu tengok episod pertama dah rasa macam best...best tgk Aaron Aziz bawak watak Adam tu...
Ala-ala playboy tapi sangat sweet....suuuweeeettt tau!
So hati ini telah terpaut....dan sangat bercadang nak membeli novel ini....






Bila dengar lagu duet Hafiz dengan Siti ni plak...huih...bergelombang rasa dada...dengan lirik yang penuh makna.....bagai menggambarkan itulah CINTA.....





'Tak usah diucap, tak usah dilafaz, aku dah mengerti bahasa cintamu'