Thursday, December 29, 2011

Perkahwinan Chef Riz Anak Chef Wan

Macam biasa, aku ni pantang dapat photo kawen yang cantik. Confirm nak simpan kat blog sendiri. Kali ni giliran anak chef wan pulak...walaupun rasanya perkahwinan dia dah lepas beberapa minggu, tapi aku nak buh jugak photo-photo ni.....






























Hadiah Annivesarry ke 4

 Dah ke 4 tahun hidup bersama dah non idea untuk mencari hadiah or nak wat suprise untuk enCik hubby... so macam mana lagi bertahun-tahun akan datang ???? Untuk kali ini, enCik hubby tanya aku nak apa sebagai hadiah annivesarry....so memang aku sangat mengidamkan purse CR ni....tapi aku tahu mahal dan kesian kalau aku mintak pada dia....

Dengan itu, aku jadikan undian dalam banyak-banyak barang .... memang rezeki untuk aku mungkin. memang dapat purse ni....walaupun annivesarry pada 13 Disember 2011 lalu....tapi belinya baru je lagi masa kat Melaka last week (ke melaka lagi hahahaha).... beli kat Mahkota Parade. Cuma aku je yang masih belum membeli sebarang hadiah untuk enCik hubby....sebab dia tengah pikir dia nak apa.....kuang kuang kuang

Untuk pertama kalinya menggunakan purse berjenama dan berharga ratusan....serius, sebelum ni tak penah pun...pakai yang mana ada yang mana rasa cantik.....aku harap kali ni pakai sampai koyak kut....sebab mahalkan.....walaupun ada gambar-gambar sket kat badannya...tapi aku suka! janji suka , apappun boleh...

Terima kasih enCik abang...nanti kita pegi beli barang abang pulak ek! =)

Wednesday, December 28, 2011

...tanpa tajuk #11


... tak sabar rasanya....

Photo Sempena Annivesarry ke 4

Mr Aizul & Syafiq sedang ambil mood

Untuk Ulangtahun Perkahwinan kami yang  ke 4 kali ni, kami mengambil perkhidmatan Eyestudio untuk mengabadikan photo-photo kenangan kami. Memang selalunya sempena annivesarry kami akan wat shoot, tak kesah la buat sendiri ke...upah orang ke...or something like that lar.....janji masa tu ada kenangannya. Cuma 1st year je tak de wat shoot sebab masa tu macam-macam benda yang jadi....

For the 2nd year aku siap sewa baju pengantin gara-gara nak melawa..tapi makeup sendiri, so xde la lawa mana....abang yang tolong ambikkan photo kami @Hotel Grand Kampar. 3rd year rai disekitar KLCC, so sakan bergambar kat KLCC je...masa tu xde la gambar berdua sebab aku capture gambar enCik hubby, dia capture gambar aku....sendir-sendiri...
and this year....@eyestudio Shah Alam....
Alhamdulillah, akhirnya dapat juga mengenali siapa itu Aizul Marcello....best dapat jumpa dia, dapat berkenalan dengan dia. Dah rasa macam nak jumpa artis je..hahahaha...maklumlah dia merupakan salah seorang blogger yang dikenali......
Memandangkan kami agak kaku (kayu) so xde la dpt posing-posing maut =)
Namun hasil editing daripada team eyestudio..ni la hasilnya.....kamiberpuas hati. Photo selebihnya masih lagitidak sempat untuk aku edit. Insyaallah akan dimuatkan di blog ini juga nanti...nantikan okey...
Ada gaya model tak??? hahaha perasan tak sudah. Apapun baju ni pun 1st time pakai walaupun dah beli lama. Sebab tak tahu bila masa yang sesuai untuk dipakai.....macam biasa makeup sendiri, tu yang jadi x bape nak lawa...hahahaha

Besarnya mata hitam enCik hubby.....terserlah ketuaan aku weeeeee.....sedey.....

Inilah insan yang aku sayangi, kerana mampu menerima aku seadanya dalam serba kekurangan dan mampu meneruskan hidup bersama walaupun kita masih belum dikurniakan cahaya mata....

Apapun, moga perkahwinan kita ini akan diserikan dengan anugerah Tuhan yang kita nantikan ...
Insyaallah....aku pasti masa tu akan tiba jua satu hari nanti.....
DIA lebih tahu apa yang terbaik untuk kita....

Monday, December 19, 2011

Bila enCik hubby suruh tutup TV!

Kenape tajuknya macam tu...ermmmmm sebab memang macam tu....
Memang menjadi aktiviti kami suami isteri, jarang tido lambat kecuali bila ada movie yang best giler...
Layan hindustan ke kat B4u or kat 108 ke....and Maharajalawak Mega...
Selalunya memang awal.....
Kebiasaan memang sebelum tido tengok tv...dan bila tiba mata mengantuk masing-masing malas nak bangun untuk tutup tv...memang ada ada remote
Tapi nak tutup la sekali dengan suiz plag...tu yang jadi malas giler....

Gambar hiasan, tv kat umah mak
enCik hubby confirm suruh aku...
Eeeeee geram, memang selalunya aku yang jadi mangsa...terutama masa duk kat rumah 2 tingkat tu....
Dia terus naik atas...kita sorang-sorang....tak aci.....So untuk menyedapkan lagi cerita.....bila di suruh TUTUP TV....apa yang korang dapat bayangkan.....
hameeekkk kau.....
bila tunjuk kat enCik hubby,yeah! memang berjaya menyakitkan hati dia....
confirm pas tu main kejar2 dalam 2-3  minit sebab lepas geram....
Kalau korang rasa bosan je...try la.....tapi x tau la kalau ada yang tak de perasaan...
Bila tengok tv dah kene tutup macam ni..dia terus g tido jugak.... :)
Kitaorang ni memang macam budak sket....hahahahaha

Tuesday, December 13, 2011

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke 4

Hari ini











13 DISEMBER 2011

                           *                *
                  *               *                  *
           *                                                  *
         *                                                      *
          *                                                  *              
                 *                                    *
                         *                     *
                                    *
                                    *
                                    *
                                    *

tau tak ari apa???/ Ari selasa....SALAH!
Hari ni adalah Hari Ulangtahun Perkahwinan Yang ke 4.........

 Buat enCik hubby yang tersayang....
Sudah 4 tahun kita hidup bersama....
Kekadang gaduh, kekadang merajuk.....kekadang baik sangat-sangat.....
Asam garam hidup bersama.....
Terima kasih atas kesabaran.....terima kasih atas kasih sayang yang diberikan selama ini
Segala perhatian.....segala belaian.....
 Moga Allah terus memberi keberkatan dengan kehidupan kita sebagai suami isteri....
Berkati jodoh kita untuk selamanya.....
Aku SANGAT SAYANG kamu.....
Baby????? Insyaallah dia akan datang dalam hidup kita.....

Experience Shoot di White Studio

Hai...dah lama x jenguk blog...fuh, betapa egonya aku sebagai seorang penulis blog ini...hahahaha
Bukan tak sudi mahupun merajuk hati...tapi keadaan yang akan bertekan-tekan...hahahaha

Apapun aku nak bercerita tentang pengalaman aku berfoto shoot di white studio...
Sebelum ni ada jugak shoot kat studio, ala...masa kawen dulu..tapi bukan la white....segala bentuk pemandangan yang kuar....weeee.....
Kenapa aku pilih white studio???? Sebenarnya aku terbaca promo tentang shoot ni di blog Aizul Marcello yang juga merupakan blogger yang dikenali ramai....so, selama ini hanya menatap photo-photo yang menyentuh jiwa...aku pun teringin la jugak nak berada di dalam photo yang sama. Memandangkan komitmen aku yang agak sarat, so time promo la kita xnak lepaskan peluang.....

Projek ni dah booking lama, tapi memandangkan aku terbz bz...(nyampah tul) so mmg lambatkan shoot untuk Disember di samping sempena Ulangtahun Perkahwinan kami.....
sumber : blog Aizul
Bila tiba saatnya, sangat excited...cuma letih sebab x cukup tido....
Akibatnya, muka akak ketat dan sembab...arrrggghhhh....memang memalukan....ntah macam mana je la photo tu nanti. Malu kat Aizul...anyway, best studio dia....best dapat jumap dia dengan team yang lain. Sangat mesra, sudi melayan kami walaupun kami ni kekampungan kannnnnn.......

Aku ni memanglah kayu sket kalau bab-bab posing......jenuh jugak diaorang duk ngajar aku posing.....
Tetap tak menjadi....hahahaha...memang kesian....
Pengalaman yang nak dikongsikan :
1. Bukan senang nak posing ala-ala model walaupun selama ni korang tengok artis melentik liuk macam senang je.
2. Aircond memang tuju kat area shoot dengan kesejukan yang mencukupi kerana spot light yang ada depan korang sebenarnya sangat panas. tetap berpeluh....
3. Mata pedih sket sebab kene angin aircond tu....sebab x biasa.
4. Make-up sendiri, ingatkan dah maut dah makeup tu....tp x cukup TEBAL sebab bila muka korang kene light yang ada...semua warna akan hilang. That why la artis & pengantin make-up tebal. So jangan pertikai make-up orang tebal2 kan...apap kau kesah!
5. Lain kali sebelum pegi shoot praktis la dulu...kang sengal-sengal badan wat pose....berlatih depan  cermin supaya boleh wat senyuman yang paling menarik....memandangkan aku bukan stok model...serius rasa sangat mencabar. Lepas ni shoot dengan enCik hubby kene belajar-belajar-belajar...(jangan kasi malu) hehehe

Ini adalah behind the scene....syafiq yang sedang ambil photo kami...enCik hubby tak pe la...dia memang senang untuk dibuat gaya....anyway, nanti bila gambar kami dah siap...confirm akan diupload di sini walaupun may be kelakaran yang akan berlaku.....

Terima kasih pada Aizul...Syafiq yang layan kami pagi-pagi lagi...anyway, kalau ada ongkos nanti kami mintak shoot lagi k.....

Wednesday, December 7, 2011

...tanpa tajuk #10


Hahaha...apa dah jadi?????

Tuesday, December 6, 2011

Betapa AGungnya Sebuah CINTA...O.M.B.A.K R.I.N.D.U

Sabtu lalu aku bersama enCik hubby pergi menonton Filem Ombak Rindu yang sedang hangat di perkatakan. Filem ini adalah berdasarkan dari hasil adaptasi daripada sebuah novel OMBAK RINDU....
Walaupun aku bukanlah salah seorang pembaca tegar novel-novel melayu, namun filem ini sangat menyentuh jiwa aku....mungkin kerana terlalu taksub hingga aku membawa jiwa aku ke dalam filem tersebut...
Begitu menghayati...giler kronik!
Seperti filem yang di tayangkan daripada novel Lagenda Budak Setan, filem ini adalah berbeza walaupun masing - masing ada kekuatan tersendiri dengan jalan cerita yang berbeza. Namun peranan pengarah yang mengarahkan filem tersebut perlu diberi pujian selain daripada para pelakon yang sangat menghayati watak masing-masing sehingga dapat bermain dengan emosi penonton.

Mungkinkah aku perlu dapatkan novel ini sebagai tanda aku sangat menggemari cerita ini.....apa yang pasti sekiranya keluar di astro first , aku akan langgani...biarlah 2 hari itu hanya dibanjiri oleh air mata kepuasan...hahaha....bila keluar DVD, aku akan pastikan ia akan berada di kediamanku.....


" Izzah yang telah menjadi anak yatim piatu tinggal dikampung dan dijaga oleh bapak saudaranya di samping menjaga makciknya yang sedang sakit. Bapak saudara Izzah menyuruh Izzah bekerja di Kuala Lumpur agar dapat mengumpul wang untuk membiayai kos pembedahan makciknya walaupun pada awalnya Izzah enggan berbuat demikian.


Mail yang juga teman baik kepada Izzah dalam pada masa yang sama telah menyimpan perasaan kasih terhadap Izzah, namun Izzah tidak dapat menerimanya. Mail tetap menanti kepulangan Izzah dengan penuh harapan. Segalanya berubah apabila Izzah tiba di Kuala Lumpur, pakciknya telah menjual Izzah kepada seorang bapa ayam kerana ingin melangsaikan hutang beliau.

....Semasa ingin mengejar pakciknya, Izzah hampir terlanggar dengan sebuah kereta yang dipandu oleh Haris. Izzah sempat merayu agar dia dapat diselamatkan namun Haris hanya memandang tanpa berkata apa. Izzah dipaksa minum arak dan dia tidak sedarkan diri. Haris adalah orang yang pertama melanggani Izzah. Apabila Izzah sedar, dia merayu agar dia dibawa keluar dari situ. Haris hanya menurut kehendaknya lalu membeli Izzah dengan harga 3 kali ganda dari bapa ayam tersebut.

Izzah dibawa ke sebuah rumah milik Haris dan Izzah dijadikan sebagai perempuan simpanan.Haris terkenal dengan seorang yang hidup sosial, panas baran.....akhirnya hatinya lembut kerana Izzah. Izzah merayu agar Haris menikahinya dan dia sanggup menjadi perempuan simpanan serta tidak akan menuntut sebarang hak sebagai seorang isteri. Haris menikahi Izzah di sempadan Thailand. Sejak itu Haris mula memberi layanan baik terhadap Izzah.

Izzah juga telah mula menyayangi Haris dalam diam walaupun tatkala dia takut dengan sikap Haris yang baran itu. Semasa ingin mula mengecapi kebahagiaan, Mila yang juga merupakan artis tanahair akan pulang ke Malaysia.


Kepulangan Mila ke tanah air disambut dengan perkabaran tentang perkahwinannya dengan Haris. Haris enggan berkahwin dengan Mila dan mengaku bahawa dia telah mencintai seseorang. Mila tetap dengan keputusannya untuk berkahwin dengan Haris kerana beliau telah mencintai Haris sejak sekolah lagi. Hal ini jugak disokong oleh ibu Haris. Mila sebagai pecinta yang setia tetap berusaha unutk membuat Haris jatuh hati terhadapnya suatu hari nanti di samping tetap mencari siapa wanita yang Haris cintai itu.


Walaupun berat hati Izzah untuk menerima berita tentang perkahwinan Haris, namun belia redha kerana di menganggap dirnya hanya sebagai perempuan simpanan. Izzah balik ke kampung dan mendapati makciknya telahpun meninggal dunia, dan pakciknya telah hilang kemana. Hanya yang setia adalah Mail.
 Semasa meraka bersiar, Izzah hanya memegang jam tangan milik Haris yang telah dihadiahkan kepadanya. Dengan tiba-tiba jam tangan tersebut jatuh ke dalam sungai. Izzah tetap ingin mencarinya dan Mail sanggup terjun ke dalam sungai untun mendapatkan jam tangan itu yang telah dijadikan sebagai hadiah perkahwinan Izzah. Dari situ Mail dapat merasai bahawa ada rahsia yang disimpan oleh Izzah.


Dengan rasa busuk hati ibu Haris, dia menghalau Izzah dari rumah Haris semasa Haris telantar sakit akibat daripada kemalangan. Segalanya tidak diketahui oleh Haris dan ibunya telah memerangkap Izzah. Penyebaran cerita tentang Izzah dengan Mail telah di salah ertikan dan secara tidak langsung Haris mempercayainya. Dengan itu Haris menggantungkan perkahwinannya dengan Izzah. Izzah hampir-hampir kehilangan kandungannya kerana mengejar kereta Haris semasa kejadian itu. Pemandu Haris sangat tidak berpuas hati dengan apa yang terjadi dan telah membongkar satu rahsia yang tidak diketahu oleh sesiapa kerana perjanjian itu hanya diantara dirinya dengan bapa Haris.

Haris terkejut mendengar apa yang telah diceritakan oleh pemandu itu dan terus mencari Izzah. Mila juga kecewa dengan apa yang telah didengarinya. Walaupun hatinya penuh dengan rasa cinta terhadap Haris, namun dia tiada pilihan lain selain meninggalkan Haris demi masa depannya dan juga kebahagiaan Izzah.
Haris ke kampung untuk mencari Izzah.
Akhirnya mereka dapat bersatu kembali. Mila mencari jalan hidupnya sendiri hingga berjaya dalam bidang lakonannya. Mail telah pun bertunang dengan gadis kampung itu juga. Haris dan Izzah menanti kelahiran anak mereka.


Begitulah agungnya cinta mereka....Izzah adalah ketentuan yang telah ditetapkan untuk menginsapkan Haris dan mengajar Haris tentang erti cinta yang sebenar. Walaupun Izzah di uji dengan ujian yang sangat hebat, namun ketentuannya dia menerima seorang lelaki yang sangat menyayanginya di samping kekayaan yang dimiliki begitu juga dengan paras rupa jika dibandingkan dia hanya gadis desa.

Kekuatan cinta Mila yang disemai bertahun-tahun belum mampu untuk menggoyahkan cinta mereka. Apapun aku suka, aku sentap...aku jiwang kerana Ombak Rindu. Hayatilah lirik lagu ini

Lagu OMBAK RINDU

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Wednesday, November 30, 2011

Perkahwinan Sahabat Lama

Hujung bulan Oktober lalu, secara rasminya aku dilantik sebagai jurugambar rasmi bagi sahabat lama aku sezaman sekolah dolu-dolu.....pada hari bersejarah beliau....
Walaupun penat, tapi puas dan seronok sebab dah lama xde job...(hahaha malas wat marketing)...
Apapun terima kasih banyak-banyak pada waty yang memberi kepercayaan pada aku untuk merakamkan majlis bersejarahnya.
Terima kasih juga sebab mengambil pilihan warna yang aku cadangkan, giler besar pengaruh aku pada ko yerk...hehehehe, ko sabar ek, gambar ko dah siap tengah tunggu custom album je belum siap dengan slide movie seperti mana yang telah dijanjikan di dalam pakej yang dipilih.

 Waty sedang bersiap untuk ketemu dengan putera idaman...

 Semasa majlis potong kek selepas makan beradap

Terserlah kecantikan kawan aku ni dan keriangan di hatinya


 Bilik yang simpel tapi nampak bersih kemas dan menarik


Moga kalian terus bahagia dan tabah dalam mengharungi kehidupan pada masa - masa akan datang. Kalau mahupun perkhidmatan aku lagi untuk sebelah pengantin lelaki, jangan lupa roger-roger ok!!!!!

...tanpa tajuk #9


Bila Resepi hanya dalam telefon

Aku sememangnya tidak pandai buat kek seperti suri rumah yang lain...dah la x pandai...nak buat pun ntah bila-bila. Maklum je la, secara terus terang aku memang tak de mixer...xde oven.....bekas2 nak bakar kek pun tak de...betapa teruknya aku kan....anyway, aku tidak malu untuk mengatakan itu semua. Insyaallah, di rumah baru nanti nak beli la sket-sket keperluan dapur tu...

Nak dijadikan citer, aku teringin nak makan kek butter yang Nyah buat masa raya ari tu. Semangat membeli bahan-bahan. Last-last minit, abang xleh buat. Dia call bagitau resepi....suruh aku buat sendiri....Nah kau....
Akupun dengan banggganya buat sendiri.....dengan pertolongan mak dan enCik hubby yang tukang kacau!
Dah cantik - cantik pecah telur tetiba satu tu terpecah plak kuningnya...terus jadi tak cantik....


 Sedang memukul putih telur hingga kembang...

 Dah siap....macam ais krim

Tangan enCik hubby nak expose hehehe...

Adunan mula sebati....pukul lama sket...mcm tererr je...padahal...

Ni tempat pembakar yang Nyah bagi.....mcm periuk nasi. Tapi serbaguna, bleh guna untuk bakar kek

Setelah masak...kekuningan....

Dari atas....baunya macam best sangat...

Bila dah dikeluarkan....gini la hasilnya. Walaupun tak cantik, xde hiasan.....
Tapi aku suka sebab hilang rasa teringin nak mkn kek butter...
Cuma tak brape naik...may be ada yang kurang. Maklumlah...hanya dengar resepi dan blasah buat...

Lain kali bleh try lagi...pastu baru buat topping hiasa cantik-cantik. Keinginan ada, alatan yang tak de...
Ongkos plak kekadang ada kekadang tak de...hehehe
Lain kali kita masak lagi ek....