Monday, April 30, 2012

Canteknye Dia...













Photo From Oh Bulan
Terpesona dengan kecantikan dia....
Kene dengan makeupnya....crown dia pun cantik......








Terpesona Dengan Perfume Simply Siti

Sabtu sambil g ambil tempahan baju...singgah le ke Guardian...
Ternampak la perfume simply siti...ramai yang ada bagitau siti dah keluarkan perfume....
Tapi aku x penah jumpa...
Dengan itu tersembur la untuk membaukannya...(ayat x hengat!)
Ada 3 versi tapi yang aku suka yang ini

Photo dari SINI
Al maklum je la...blog gue ni dah terover limit gambarnya....
Gara-gara begitu excited...buh sana sini... hahahaha...dengan itu terpaksa ambik gambar dr blog orang lain...
Apapun saya mention ek...bukan curi suka2....
Tapi tak beli pun lagi...sebab nak guna duit untuk benda lain...tp insyaallah kalau ada rezeki lebih...
may be aku akan beli.....

fASHA sANDA Bergelar Isteri

Ermmm..dah selamat dah Fasha Sanda bergelar isteri kepada Jejai.....
Sekitar photo mereka
















Semua photo ini daripada blog beautifulnara dan diSINI...OHBULAN


Friday, April 27, 2012

Hadoiii....storage blog dah penuh dah....

Mula2 pelik la jugak nape bila nak update entry or buh any gambar kat sidebar or header punyalah susah nak masuk...last-last tak bleh masuk..
Yang menyedihkan sekarang untuk menghiasi blog aku ni dengan gambar-gambar....
Sah-sah la kene bayar ...rasanya mcm tak la mahal 25G $2.49....per month...
Masalahnya aku tak tahu prosedur nak beli tu...
Risau jugak..nanti bila buat-buat mcm mn arahan dia tetiba duit kene sedut je...
Tak naya namanya tu....
So any member yang boleh membantu say????
Tolonglah...saya ingin meneruskan menulis di blog ini...tapi kiranya tak dapat membantu...
Selepas ini saya hanya akan menulis tanpa sebarang gambar la nampak gayanya....

Mood sedey...................

Sudah Cukup Sudah....


Nirwana Band – Sudah Cukup Sudah (Lirik) 
Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja
Telah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja
Terkenang plak masa dulu-dulu frust bercinta...
Kalau ada lagu ni dulu memang tangkap leleh giler ar......Memang kene la dengan citernyer...
Cukuplah sekadar satu memori luka yang indah untuk dikenang....

Thursday, April 26, 2012

Wednesday, April 25, 2012

...tanpa tajuk 19


Aku Tak Tahu Nape Jiwa Aku Selalu Kacau

Sejak daripada minggu lalu lagi...
jiwa aku sering diganggu dengan agenda yang bukan-bukan....ntah apa yang datang mengganggu ...
Ia bagai meresap di dalam jiwa aku mengatakan perkara yang buruk-buruk sj....

Terkadang menjadikan aku seperti tak keruan...
Aku tak tahu nak mengadu pada siapa...enCik hubby???? Dia dah tak mampu nak menjawab
setiap persoalan yang sama berulang kali....
Aku rayu kepada MU ya ALLAH....jauhilah aku daripada segala keburukan.....
Tenangkan lah hati ni ...jauhilah hati ini daripada memikir perkara yang bukan-bukan....
Tolong la aku hambamu ini yang lemah....
Berilah aku ketenangan seperti terdahulu sebelum aku menjalani semua ini....
Ia sangat berat .....
Aku berlindung denganMU ya Allah.....sesungguhkan engkaulah yang berkuasa ke atas semua makhluk dimuka bumi ini.....

Monday, April 23, 2012

Wedding Planner Yang Bukan Official...

Selepas kepulangan abang ipar daripada menunaikan umrah awal bulan ari tu...
Tetiba ada PC....hahaha, dia buat keputusan untuk melangsungkan perkahwinan bersama wanita idaman...
Hahahaha betapa gumbiranya kami semua....Tahniah kerana berani buat keputusan yang besar dalam hidup

Apapun sebagaimana yang pernah aku nyatakan suatu ketika dulu,
aku akan menjadi sponsor rasmi bagi gubahan hantaran bagi sesapa antara adik beradik mereka yang akan melangsungkan perkahwinan...
So....create apa yang perlu dibuat....
TEMA nya merah putih....
Hahahaha, ada idea....so mulakan shopping dengan membeli segala peralatan yang diperlukan...

Nanti tunggulah, benda2 yg bakal siap atas karya tangan aku sendiri......
Insyaallah....

Kekadang PERASAN MACAM ARTIS!

Mesti ada yang mengutuk or cakap bisik-bisik kat belakang kan?????
Mana tak nye, tajuk entry dah melampau kut...hahaah
Seriusnya...dressup ni mcm biasa je...hanya sedikit sopan bagi menyambut tetamu balik daripada melawat rumah ALLAH....
Dah lama tak pegi KLIA.... :)
Apa lagi, bergambar sana sini...tak le banyak sangat...tapi tak tahu nape gambar yang di ambil jadi gini...



Sekaligus aku sendiri tidak percaya macam mana muka aku bleh jadi mcm tu.....
Siapa yang patut dipersalahkan masa tu....
Lens??? enCik hubby yang shoot??? Or model dlm gbr tu????
atau....KLIA yang menjadi lokasi pengambaran????
Letey memikirkan....
Apapun mungkin kerana 'aura fotogenik' je yang menjadikan gambar kelihatan seperti itu.....
Meh kita lihat komen kengkawan akan gambar di atas....

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000364083338

Hakikatnya...mungkin gambar terlebih cantik daripada orang sebenar...
Syukur kepada Allah kerana menjadikan aku sebegini rupa yang sempurna sifatnya...alhamdulillah.....
Namun aku masih tidak percaya adakah aku itu?????


Tuesday, April 17, 2012

Kursus Solekan 3 hari

Salam semua!!!
Dah lama tidak menulis semenjak last week....
Last week aku meng attendkan diri ke Kursus Solekan...hahaha jangan tak tahu...
Dulu penah attend kelas Nurin...so ni kira nak advance lagi la kan...
Tak de la, aku sekadar untuk meningkatkan confident level diri dalam bidang ini...

Kursus ni anjuran MARA dan tenaga pengajarnya dari GiatMARA...
Apapun kursus yang berlangsung selama 3 hari ini tidak sebarang bayaran di kenekan
....dddaaaaannnnn produk kosmetik bernilai RM200 diberi kepada 15 orang peserta yang mengikuti kursus ini...

Antara alatannya...klu nampak mcm lipstik Avon tu..tu aku punya la....tidak syak lagi....siap ada Hand Sanitizer...aku tak leh hidup tanpanya....wewewewe
Seriusly mula-mula rasa mcm takut2 je...bila dah tenyeh 2 3 kali...dah jemu plak.....
Kami di ajar asas2 makeup...peralatan...dan tenik solekan malam, siang, untuk kerja, smokey eyes dan soket...

Sebelum ni attend kelas Nurin belajar makeup pengantin.....
So tak salahkan kalau nak menambah ilmu......
Nampak macam mudah...tapi hakikatnya...susah jugak bagi aku yang x bpe nak pandai buat ni...

Hari pertama kami diajar untuk makeup siang...namun tiada teknik yang di ajar...hanya how to use eyeshadow.....inilah hasilnya...hahaha....muka aku disolek oleh akak kat opis ni....


sERBA BIRU.....tengoklah kening pun tak teratur akibat daripada tidak diajar lagi tentang kekemasan kening. Sorry jugak ilustrasi tidak begitu memuaskan kerana hanya ambik dengan HP jer....dicapture sebelum makan tengahari...selepas makan tengahari...aku plak wat sendiri....nin dia...


Ada beza tak...hahahaha
Esoknya...baru masuk parti solekan pegi keje...kalau tengok dalam photo ni memang tak nampak sangat...
Sebb kami di ajar, untuk keje hanya light2 jer.....

Inilah hasilnya...tenyeh sendiri tau....xjauh beza kan....tapi memang penat wooo...sehari 3 4 kali kene cuci muka...makeup cuci balik...sbb cikgu kata kene buat selalu kalau tak nanti tak pandai....ok, next kita blaja makeup malam...dan smokey eyes....selain dari tu blaja teknik buat soket....

Smokey eyes digunakan untuk membesarkan mata yang kecil....manakala soket cantik digunakan kepada mereka yang mempunyai kelopak mata yang besar dan dalam.....
 ni sampel yang cikgu buat kat model dia....

Mata yang di sebelah kiri adalah menggunakan teknik smokey eyes....kombinasi warna smokey eyes banyak menggunakan warna gelap...warna ini boleh digabungkan dengan warna-warna lain mengikut kesesuaian....
Disebelah kanan pulak adalah menggunakan teknik soket.....kelopak mata diwarnakan dengan warna yang lebih terang dan soket dibuat diantara garisan kelopak itu....

Aku cuba teknik soket dulu sebab masa kawen dulu mak andam makeup macam tu....nak try la jadi ke tak....

Nin dhia....tak berapa ketara kan...tak pandai lagi....may be jugak mata aku x besar...tak sesuai dengan teknik ni kut...hahaha.....

Bila pejam, barulah nampak sket apa yang telah aku buat.....blasah je guna warna kuning gold dengan warna hitam.....lepas tu, cuci muka...wat smokey eyes.....kening pun dah trim...shadig hidung pun dah di ajar.... Hari-hari menconteng muka....kesian kat muka. Makeup ni ibarat mewarna....memang kene pandai...kalau tidak hasilnya macam non ado jer....

Yes! Yes! Yea! Percubaan hampir berjaya....inilah smokey eyes....barulah nampak lain sket dak..... tapi susah wooooo...kejap-kejap touch-up sana sket sini sket.....ada akak tu siap kata, kamu buh apa lagi tu...???
Hahahahaha...bila terasa mcm cun sket mulalah bergedik sket dengan hp sendiri....


last day......
kami diberi kebebasan untuk menconteng muka sendiri mengikut citarasa sendiri...
Padahal kami dah tak tahu nak guna warna apa dah ni....
Last day enjoy..barulah nak bermesra dengan peserta lain...
Tapi diaorang memang sporting...
Anyway, kelas kali ni lebih memberi manfaat dan keyakinan pada aku.....
Apapun betul kata cikgu, wat selalu terutama pada muka sendiri kalau nak confident wat kat muka orang lain
Gambar suka suki ada kat kawan aku...tak dapat nak ambik sbb dia dah pun selamat bersalin....
So insyaallah, bebila aku akan buh jugak gambar suka suki kami masa kursus ni....


Ok tak?????

Sangat Lama Meninggalkan Blog Ini

Sejak penghujung Mac terlalu banyak sangat perkara or kerja yang perlu aku siapkan...
Lakukan yang terbaik....nak tahu apa dia yang cik ila ni sebokkan sangat...????

FIRST!!!!
Aku telah menghandiri lagi satu kursus solekan kat sini...hahahaha, kalau x pandai lagi tak tau lakan...

SECOND!!!!!
Menjadi wedding planner kepada abang ipar ku (secara tidak langsung) hahahaha.....
Dia tak perasan pun, aku je yang lebey2....

3rd?????
Menghadiri meeting kat BELUM RAINFOREST......pengalaman menaiki boat mengelilingi Pulau Banding....

Segalanya perlu ditungui entry-entry akan datang wokey!