Monday, April 11, 2011

Masuk MELODiiii I!!!!

3 APRIL 2011 Ahad, Setelah selesai check in secara kiosk je..cepat sket! Kalau nak tunggu kaunter, ermmm berjanggut la. Muka pun blurrr2 mata merah mengantuk...mencari pintu masuk outdoor theme par. Boleh x macam tu....hehehe, selalunya datang banyak kabus. Tak perasan la mana laluannya kan. Kali ni terang benderang plak. Rikey-rikey...jumpa, tu nampak pintu gerbang ABPBH @ Arena Of Star!

Masuk je...ternampak set rancangan MELODI...huhuhu. Sah diaorang akan wat secara langsung kat sini sempena ABPBH. Blh la tunggu.....baru nak jenjalan...ternampak ZIZAN Raja LAwak tu. Per lagi enCik hubby pun shut ar dengan lens barunya...hahaha, nak tengok sejauh mana kecanggihannya. Ramai jugak la yang duk tunggu giliran ambik gambar bersama Zizan.
"Ok, last snap ye..." kata crew kat situ...pe lagi...aku tolak je enCik hubby, kesian enCik hubby asyik ambik gambar orang. Dia x merasa ambik gambar. Lastly.....ta daaaaa....


Begini lah keadaan lintas langsung yang dijalankan.....

Jam 12.15 tengahari diaorang dah start dah....pelik la jugak sebab Melodi start jam 12.30 kan. Rupa-rupanya diaorang buat rehersal dulu sebelum lintas langsung. Untuk check sound, gaya yang sesuai...angle.....
Kat sini ada dalam 4-5 camera...2 daripadanya fokus tu pengara Melodi (Zizan & Dira) dan yang 2 lagi ada keliling orang ramai...satu lagi tu ada kat tempat tinggi....so ada la terima SMS dari kengkawan dan panggilan fon yang ternampak muka aku yang selenge ni kat TV...huhuhu. Padahal x bagitau sesapa pun. Dan aku pun xtau gambar aku di ambil. Sebab aku x tau camera mana yang dia akan di tag mengikut situasi-situasi tertentu. Ikut diaorgnya director la ....tu sbbnya kalau tengok melodi, kejap-kejap di alih kat camera lain....jadi aku pun wat x reti je la.

Orang komplen sbb muka aku slenger je...hahahaha...



Sambil tu Anuar Zain sampai....Irma (fifi)...dan Lisa Surihani....Sam pun datang. Lisa & Sam memang rajin melayan peminat-peminat....Sam siap keliling kawasan kandang kitaoran tu...Lisa plak x pernah menolak panggilan-panggilan peminat. X salahlah kalau diaorang menang sebab kehadiran mereka sangay disenangi oleh orang peminat.

Anuar Zain plak....1st time tengok depan-depan ni...dia x la tinggi sangat. Tetap sporting....blh ambikkan gambar utk peminat lagi...


Fifi macam malu-malu jugak...tapi dia cantek....sweet je terutama bila dia dah memakai tudung ni...

Apapun, bila dah jadi artis memang akan jadi pujaan ramai dan diaorang dah ada satu tokoh muka yang memang senang di ingati dan itulah kebesaran Allah swt menciptakan manusia sangat cantek.....
Dan aku tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan Lisa...Sam dan Fifi....dengan Dira x sempat....
 Mata sedikit merah akibat x pakai spec mata

Muka terpaksa di touch up sket....

Dah naik kematu kakini berdiri, sanggup ni! Habis je melodi, kami pun berjalan la sekitar tempat-tempat permainan. Berabis duit jugak la...menangnya tidak. Dapatlag kambing biri-biri ni sekor....jadilah. Thanks enCik hubby!

Alih ke belakang ternampak, JOhan Raja Lawak. Bab-bab lawak ni enCik hubby memang suka. Jadi dia je yang ambik gambar ni....

Jam 4petang balik bilik, restkan kaki...utk persiapan malam ni plak. Macam aku plak yang nak lalu kat red karpet tu....hehehehe

2 comments:

  1. ramainyer artis....besttttt....x sabar nak tunggu entry berikutnya heheh

    ReplyDelete