Tuesday, August 5, 2014

Terkenang Kisah Lama....Beli CD KRU - Multiple Song

Salam,
Baru-baru ni aku terkenang ... kalau la ada CD KRU keluar balik yang lama-lama tu...aku nk beli...
Sebab dulu2 time skolah mana ada duit nak beli CD bagai...
Masa tu jgk...CD mahal la ya amat...aroung RM49.90 kira2 tahun 1994-995 gitu...
Masa skolah kan, duk kumpul duit belanja la hari-hari...nak kumpul sampai dapat beli CD, lagu KRU pun dah basi dah...
Sebab aku dengan member aku yang sekutu, confirm nak jadi pembeli terawat bila kaset KRU keluar...dengan itu kaset yang harga belasan ringgit sahaja yang mampu beli...

Memandangkan sekarang ni radio sangat jarang digunakan (kaset)...dalam kereta pun CD player kan...
So kaset yang ada memang terbengkalai je la....

Terpikir la...bila la KRU nak keluarkan balik CD2 diaorg tu...at last bulan pose ritu terjumpa la CD yang aku kenangkan tu....walaupun x bpe nak ada duit...(walaupun dah keje, choi sggt!!!) beli gak...nanti nyesal!!!

Grab!!!
Sambil mendengar lagu...sambil terkenang zaman remaja dulu2...zaman ligat aku dulu2...
Tetiba...teringat la satu lagu ni....DEKAT PADAku nyanyian Ysury secara solo

Dulu time dulu...time student dulu...
Ada sorang lelaki ni...dia student UMS jgk...tp kat induk...kat KK....
Kiranya kitaorg ni satu group utk wat berita tentang UMS...cuma aku di UMS KAL diaorg di UMS induk
Nama dia Faizul dan Husin....dua2 org perak....
Kiranya diaorg ni antara MPP UMS la....
Faizul ni...biasa2 je orgnya....kira mcm lawak2 sket....
Husin plak...smart...serius semart!!! Sekali pandang, jatuh hati terussss....
hahaha....jom aku citer sket citer feeling2 dulu....

Memandangkan bila perasaan tu dah terminat kat Hussin, so memang selalu la cari alasan untuk berhubung dengan Husin..hahahah...hati berbunga-bunga. Husin pulak, melayan. Means... xde la pulak rasa janggal bila berckp dengan dia...cuma dia ni kuat merokok....
Bila call, mesti jawab..x kesah bila sekali pun.....
Aku ada kwn jgk kat UMS KK...kawan sekolah....Nama dia Ning...sembang punya sembang, Ning kenal Husin...nak jadikan citer....Rupanya husin dah ada awek....huhuhu....

Sentap!!!
Pasal sentap?? sbb kita ni duk feeling2...last2 pakwe orang kut....
As on aku tetap pelik walaupun dia ada awek, tapi dia layan aku baik...serius!!!
Kawan aku Ning siap pesan...."ko jgn...dia ada awek...aku kenal awek dia...."
Hehehehe...ooo ok, aku bukan la jahat sgt nk rampas org punya kan...
Aku pun marah klu orang rampas boypren aku....namun hubungan aku dgn Husin tetap berterusan
Dia tetap mcm mn yang aku kenal....xde yg berubah walaupun dia ada awek....
Padahal aku nk citer ni bukan pasal dia...tp ada la kaitannya...sj gatai nk imbas benda2 yg mcm suweeettt...

Kita duk minat kat Husin, padahal si Faizul yang nk cuba dekati aku....
Kesian sgt kan...hehehe.....aku plak memang xde hati pun dengan si Faizul ni. Panggil ijoy jer...
Memang x kasi peluang langsung....smpi la kami konvo...still contact dengan diaorang...x sangka pulak, time balik satu flight dengan Ijoy....ada la ijoy ajak keluar...beberapa kali memang aku tolak mentah-mentah.
Tak sudi katakan...hahahaha....
Lastly aku terpikir, klu x kuar jgk dgn dia...dia akan tetap ajak aku...tanpa putus asa...
So aku kene kuar jugak dengan dia...

Keluar la jugak...time tu mak operate kat Hospital Fatimah...so blh la jumpa kat Ipoh...
Dia ajak tgk wayang, tau tgk citer apa...Shrek!! Huhuhu...org nk tgk the day after tomorrow...
Memang sgt bosan...biasalah keluar kerana terpaksa....
Nak jadikan citer....
Time tu tgh popular lagu Dekat Padamu....
Bila lagu tu berkumandang kat radio Ijoy mesti msg kata 'bukak radio'...
Bila dgr lagu tu..mn2 stesen pun klu dia suh on radio mesti lagu tu...
"dekat pada mu..arah ingin ku tuju...."
Tapi aku tetap x faham.....hahahaha....padahal ada makna disebalik lagu tu....
May be dia tujukan tuk aku, tp aku yg x faham....

Bila sekarang terdengar lagu tu...terkenang pulak kisah itu....


2 comments:

  1. Salam kenal, selamat hari raya, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

    ReplyDelete
  2. wkumsalam....
    Selamat hari raya...terima kasih sudi singgah blog ila
    insyaallah i'will....

    ReplyDelete